فشار سنج دیجیتال
Digital Pressure Gauge
فشار یکی از پارامترهای پر کاربرد درپروسه صنایع مختلف میباشد به کمک مانومتر یا گیج فشار انجام میگردد . برای مثال فشارسنجها از پرکاربردترین ابزار دقیق در پتروشیمی ، پالایشگها ها ، نیروگاهها و کارخانههای تولید برق است و در صنایع بهداشتی، تولید انرژی و صنایع دیگری در سراسر جهان کاربرد گستردهای دارد.
از دهه ۲۰۰۰ به بعد، با معرفی تکنیکها و فناوریهای تولید جدید و بهرهگیری از مواد ساخت پیشرفتهتر، بهبودهای قابل توجهی در هر دو نوع گیج فشارصورت گرفته است. و اگرچه میتوان فرض کرد که گیجهای آنالوگ مدت زمان طولانیای به عمر خود ادامه خواهند داد. اما فشارسنجهای دیجیتال در حال حاضر مزایای زیادی نسبت به مانومتر آنالوگ سنتی دارند .
فشارسنجهای فشار آنالوگ برای اولین بار بیش از ۱۵۰ سال پیش در زمانی که فرایندهای بخار در طول انقلاب صنعتی در کارخانهها رایج شد، توسعه یافتند. در دنیای فناوری پیشرفته امروز، پذیرش این نکته سخت است که آن زمان به بعد، مکانیزم اولیه فشارسنجهای آنالوگ زیاد تغییر نکرده است .اخیرا در حدود دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ هنگامی که جهان شروع به ورود به عصر دیجیتال کرد، اولین فشارسنجهای دیجیتال توسعه یافت.

اين فشار سنجها در حقيقت از يك سنسور حساس از نوع استرين گيج ساخته شده كه به كمك مدار الكترونيكي از نوع پل وتسون ميتواند مقادير نيروي وارد شده بر سنسور را به صورت پارامتر الكتريكي و با اسكيل و كاليبره مناسب به فشار نشان دهد . فشار سنجها ديجيتال امكانات بيشتري به اپراتور از لحاظ تغيير واحدهاي ، يا ثبت مقادير ماكزيمم و مينيمم در حافظه داخلي و همچنين امكان كاليبره كردن آسان ميدهند . از معايب آنها ميتوان به اين نكته اشاره كرد كه براي اپراتور گيجهاي آنالوگ ملموس تر بوده و براي مقايسه بصري بين مقادير راحت تر است .
فشار سنجهای دیجیتال نسبتا شبیه به فشار سنجهای آنالوگ به نظر میرسد با این تفاوت که به شما امکان اندازه گیری فشار را با قابلیت و دقت بالاتر میدهند . اپراتور به راحتی با فشار باتن های روی دستگاه میتوانید رنجهای فشار را تغییر دهید یا دستگاه را کالیبره نماید . در مدلهای پیشرفته تر امکان ذخیره اطلاعات فشاری و همچنین قابلیت کالیبراسیون در نظر گرفته شده است . در مواردی که دقت بالا مورد نیاز باشد این فشار سنجهای جایگزین مناسبی برای گیج های فشار آنالوگ میباشند . در بعضی مدلهای این فشارسنجها علاوه بر نمایش مقدار فشار شما میتوانید به عنوان پرشر سوئیچ و یا حتی پرشر ترانسمیتر از دستگاه استفاده نمائید . در خرید این تجیهزات بایستی به نکات زیر توجه نمود.
- رنج دستگاه
- دقت دستگاه
- نوع کانکشن
- IP و میزان محافظت در مقابل گردو خاک و رطوبت
- داشتن بک لایت برای نور دهی در مکانهای تاریک
- امکانات ثبت مقادیر ماکزیمم و مینیمم
- داشتن بارگراف برای نمایش حدود فشار
- امکانات تبدیل واحدها
به خاطر داشته باشید که گیج فشار دیجیتال همیشه به منبع برق یا باطری نیاز دارد، بنابراین اگر برنامه شما به ندرت از فشارسنج استفاده میکنید ممکن است انتخاب ایده آلی نباشد. باتری ها برای همیشه دوام نمی آورند، به خصوص زمانی که ماه ها در قفسه نگهداری شده باشند. همچنین باید بدانیم گیج های دیجیتال به گواهینامه های خاصی نیاز دارند که در برخی صنایع اجباری هستند (معمولاً زمانی که در مکان های خطرناک استفاده می شوند) که البته گیج های آنالوگ نیازی به گواهینامه ضد انفجار ندارند.
در پایان در مورد مقایسه بین فشارسنج های آنالوگ و دیجیتال باید هزینه خرید و استفاده از آن را در نظر گرفت. از آنجایی که گیجهای دیجیتال از ریزپردازندهها و تجهیزات پیچیده استفاده میکنند، در ابتدا گرانتر هستند. با این حال، گیجهای آنالوگ اغلب از کار میافتند - آنقدرها قابل اعتماد نیستند، و باید مرتباً مجدداً کالیبره شوند و خیلی وقتها جایگزین شوند، بنابراین آنچه در قیمت اولیه صرفهجویی میکنید ممکن است در درازمدت برای شما هزینه بیشتری داشته .
- محصولات پر طرفدار
ترمومتر لیزری آلمانی با ترموکوپل خارجی K ابزار 1725

کنترلر سطح/ لول سوئیچ پره ای مواد جامد و پودری مدل 1872
ترمومتر صنعتی دو لیزر ابزار1727
رکوردر دما 12 کانال ترموکوپل ابزار 1189